Bahan-bahannya:
3 tin susu beras siam
3 tin air rebusan ayam
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 cm halia
1 cm kulit kayu manis
2 kuntum cengkih
2 kuntum bunga lawang
1 keping dada ayam
1 cawan nanas -dicincang kecil
2 sudu besar mentega
2 helai daun pandan
Garam secukup rasa
Cara Membuatnya:
1. Basuh beras dan tuskan.
2. Panaskan periuk dan masukkan mentega. Tumis bawang merah, bawang putih dan halia yang dihiris wangi.
3. Masukkan pula rempah-rempah. Biar wangi baru masukkan isi ayam dan air rebusan ayam. Bila menggelegak, masukkan beras bersama garam, daun pandan dan nanas. Masak hingga nasi kering.
Tidak jumpa apa yang dicari? Cuba Google Search
Saturday, December 22, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment